uw gastvrouw

Gastvrouw Karin Huygens en haar team heet haar gasten hartelijk welkom! 

Karin zorgt voor een goede coördinatie van diverse zaken die geregeld moeten worden tijdens het verblijf. Zij is 20 jaar in de gezondheidszorg werkzaam bij verschillende organisaties. Kort heeft zij kennis gemaakt met de thuiszorg en dementiezorg, maar haar werkzaamheden hebben zich vooral gericht op ziekenhuiszorg en in een huisartsenpraktijk waar zij als praktijkondersteuner patiënten met een chronische ziekte heeft begeleid. Verder zorgt Karin voor het management gedeelte en aansturing van P&O. 

Hoe is het allemaal begonnen

In 2019 is Karin op het idee gekomen om een Zorgpension op te starten voor kortdurend verblijf, herstelzorg, mantelzorgondersteuning en overbruggingszorg. Het idee komt eigenlijk boven wanneer ze merkte dat zorg instellingen zo groot worden, waarom zijn er zoveel lagen in de zorg en waarom moet de zorg zoveel geld kosten? 

Hoe moeilijk kan het zijn om een oudere een fijne dag te bezorgen, een dag met inhoud die gevuld wordt met simpel weg dingen van het dagelijks leven. Laten zien dat je nog mee kunt in de maatschappij, wellicht een stapje terug, maar daar kun je je op aanpassen. Wanneer je een beperking hebt wil het niet zeggen dat je volledig beperkt bent, wij steven ernaar iedereen zoveel mogelijk te betrekken in ons dagprogramma. 

Geen opname in een zorginstelling waar je de hele dag op je kamer zit te wachten tot er iemand binnen komt. Het huidige zorgstelsel is erop gericht dat we zo lang mogelijk zelfstandig thuis moeten wonen met of zonder hulp van thuiszorg, familie of een goede buur. Mantelzorg speelt een grote rol, maar is dat wel haalbaar in elke situatie? Na veel onderzoek, netwerken, brieven en gesprekken bij een groot aantal zorgaanbieders werden op 1 Oktober 2020 de deuren van de Tijdelijk Thuis bij Kaat geopend. We starten met 1 kamer maar hebben het streven om in 2021 3 kamers bij te bouwen.